If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не искам JTD поради няколко причини: Висока стойност на гражданската отговорност; по-висока стойност за гориво на 100км в сравнение с 2.0ТС двигател на газ; скъпа поддръжка; скъпи части за ремонт; постоянни проблеми с електрониката на мотора.На година въртя м/у 20-30000км, а тази година ще са и над 30000 така, че ми трябва кола с ниска стойност за гориво на 100км.
Карам нормално и спокойно с около 100-110 извънградско и 130-140 на магистрала.Мисля, че този двигател ще върши добра работа и не би трябвало да имам проблем с него.
Днес обикалях по Горубляне, ходих и до Пловдив, но нищо не харесах. Т.С. моторите имат ли проблеми с дебитомера?
Разхода на гориво е 1:1, ремонтите също.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Колеги, да не превърнем нещата в бензин с/у дизел
Просто за мен дизеловия мотор за този модел е по-адекватен ( не казвам по-добър и т.н. ) просто е по-адекватен - мое мнение.
Не искам JTD поради няколко причини: Висока стойност на гражданската отговорност; по-висока стойност за гориво на 100км в сравнение с 2.0ТС двигател на газ; скъпа поддръжка; скъпи части за ремонт; постоянни проблеми с електрониката на мотора.На година въртя м/у 20-30000км, а тази година ще са и над 30000 така, че ми трябва кола с ниска стойност за гориво на 100км.
Карам нормално и спокойно с около 100-110 извънградско и 130-140 на магистрала.Мисля, че този двигател ще върши добра работа и не би трябвало да имам проблем с него.
Днес обикалях по Горубляне, ходих и до Пловдив, но нищо не харесах. Т.С. моторите имат ли проблеми с дебитомера?
И на двете ми Алфи не съм сменял дебитометри, иначе и на двете въздушните филтри са риплесмънт.
Колеги, да не превърнем нещата в бензин с/у дизел
Просто за мен дизеловия мотор за този модел е по-адекватен ( не казвам по-добър и т.н. ) просто е по-адекватен - мое мнение.
Здравей Боби, и аз поради изброените от теб причини си взех бензинка макар ,че всички ме съветваха да е дизел, и не съжалявам.Ако не си карал 166 2,0тс дай да си направим една среща да ти дам да покараш моята и да ти обясня като цени на части и разход на гориво поне доколкото съдя по моята кошница. Направо да се разберем с Глигана , владо и останалите и да си направим една среща
Здравей Боби, и аз поради изброените от теб причини си взех бензинка макар ,че всички ме съветваха да е дизел, и не съжалявам.Ако не си карал 166 2,0тс дай да си направим една среща да ти дам да покараш моята и да ти обясня като цени на части и разход на гориво поне доколкото съдя по моята кошница. Направо да се разберем с Глигана , владо и останалите и да си направим една среща
Ти вярно, че имаш 166-ца и то ТС.Въобще не съм се сетил за това.Сега ще пусна едно предложение в "нашия" раздел за срещичка. Карал съм само 2.5 В6 и върви много.Оказва се голям проблем намирането на този двигател.Вече се оглеждам и за 2.0 Турбо, но и те са дефицит.От 4 набелязани коли 3 са продадени.
Никой ли не е гледал дали ще стане темпомат на този двигател?
Твойта тема не искам да я чета отново защото няма да си купя никога 166-ца.
Решил съм да е бензинова следващата кола така, че давайте акъл какво да гледам.
Здравей колега!
Едва ли аз съм човекът, който може да ти даде най-правилната насока. Сравнително отскоро експлоатирам този автомобил.
До настоящия момент мога да кажа само едно:
Възхитен съм от качествата му, като комфорт, динамика, поведение на пътя, визия, разход.
....
Аз също търсех 2.0 TS, защото мисля, че този мотор добре пасва на това купе. А и аз бях планувал да го газифицирам, та исках и да имам лек запас от мощност.
В момента не усещам абсолютно никаква разлика във вървежа между газ и бензин.
Но може би е редно да послушаш колегите с повече опит.
Comment